Perfecte biefstuk bakken

Een perfecte biefstuk

Een perfecte biefstuk bakken is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn verschillende dingen waar je op moet letten bij het klaarmaken van een biefstuk. Een perfecte biefstuk bakken is echter voor iedereen te leren.

Rare, medium of doorbakken?

Een perfecte biefstuk bakken hoeft niet voor iedereen hetzelfde te betekenen. Niet iedereen wil een biefstuk rare eten, maar soms ook medium of doorbakken. Een perfecte biefstuk bakken is dus ook afhankelijk van smaak, maar daarnaast is het altijd belangrijk dat de biefstuk mals blijft en niet taai wordt.

Het bakken

Bij het bereiden van een biefstuk is het belangrijk dat de biefstuk op kamertemperatuur is. De pan waarin je de biefstuk bakt moet goed warm zijn, de boter gesmolten en bruin. Belangrijk is om de biefstuk gelijkmatig te bakken en dus regelmatig om te draaien. Na ongeveer twee en een halve minuut op beide kanten gebakken te hebben is een biefstuk rare gebakken. Wanneer je een biefstuk wilt die wat meer rosé is, bak je wat langer door. Laat de biefstuk niet te lang bakken, zodat hij niet taai wordt. Let erop om de biefstuk nog even te laten rusten voordat je hem serveert, dit komt de kwaliteit ten goede.