Duitse biefstuk bakken

Wanneer je zin hebt in een stuk mals rood vlees kun je een duitse biefstuk bakken. Het is niet moeilijk en veel heb je er niet voor nodig:

  • Vers gemalen peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • Boter

Dep het vlees droog met keukenpapier. Strooi op beide kanten zout (niet te veel) en vers gemalen peper. Neem een koekenpan en zet deze op hoog vuur. Doe een scheutje olijfolie en een klont boter in de pan. Draai de pan in de rondte zodat de olie en de boter mengen. Let er goed op dat het mengsel niet gaat aanbranden; doe het vlees in de pan wanneer het bruin kleurt. Een duitse biefstuk bakken gaat met veel gesis gepaard. Het is heel gebruikelijk dat je moet slikken wanneer je de geur van het vlees dat in de koekenpan schroeit, ruikt.

Prik nooit, maar dan echt nooit, met een vork of mes in het vlees. De sappen ontsnappen en het resultaat een duitse biefstuk bakken is stukken minder.

Na ongeveer een minuut à anderhalve minuut draai je het vlees voorzichtig om met een vleestang (die je ook wel bij de BBQ gebruikt)

De geur van duitse biefstuk bakken word je nu bijna teveel. Weer moet je slikken en je maag begint gevaarlijk te grommen. Nog een minuutje geduld.

Haal het vlees uit de pan wanneer ook de andere kant mooi bruin is geworden. Leg het op een voorverwarmd bord en dek het af met aluminiumfolie. Laat de biefstuk 5 minuutjes staan en smullen maar!