Hoelang moet je een biefstuk bakken?

Hoe bak je de beste biefstuk

Vraag je jezelf altijd af: “Biefstuk bakken hoe lang?”, dan hebben wij hier een goed artikel voor je. Leer simpel en snel de beste biefstukken bakken.

Biefstuk bakken hoe lang

De vraag hoe lang een biefstuk moet bakken is een complexe vraag. Het hangt allemaal af wat voor biefstuk je het lekkerst vind. Een rode biefstuk moet minder lang in de pan liggen dan een rosé biefstuk.

We zullen hier een beknopte beschrijving geven op de vraag “biefstuk bakken hoe lang”.

De biefstuk bakken

Voor je begint met bakken haal je de biefstuk uit de koelkast om hem twee minuten te laten rusten. Zo wordt je biefstuk geleidelijk aan gaar en krijg je geen koude binnenkant. Daarna doe je een klontje boter in de pan en laat hem voor 2,5 minuut op één kant bakken. Na die tijd leg je hem op de andere kant en laat je hem nog eens twee minuten bakken. Zo krijg je binnen vijf minuten een rode biefstuk. Leg hem nogmaals op de andere kant voor 2,5 minuut voor een rosé biefstuk. Na het uit de pan halen nog even twee minuten laten rusten voor het beste malse resultaat.

Bij deze heb je nu je antwoord op de vraag “biefstuk bakken hoe lang”. Afhangende van de gewenste biefstuk kan je al binnen tien minuten klaar zijn met een heerlijke biefstuk.

Zie ook op onze homepage een handig lijstje welke minuten je kunt aanhouden.