Biefstuk bakken in de oven

Een biefstuk bakken ovenĀ is heerlijk.

Als je een biefstuk hebt, dan moet de biefstuk echt op kamertemperatuur zijn.

Een biefstuk bakken oven is een heerlijk gerecht. Een lekker sappige biefstuk moet wel wat aandacht krijgen en dat gebeurd als je de biefstuk gaat bakken in de oven.

De biefstuk moet je wel aan beide kanten inwrijven met olie, peper en zout.

Ondertussen kun je de oven vast voorverwarmen op 160 graden.

Dan zet je een pan met een beetje boter op het vuur en braadt het vlees snel zo ongeveer 1 tot 2 minuten in de pan, doe er af en toe een beetje boter of olie erbij zodat het vet niet verbrandt.

Als de oven goed voorverwarmd is kan de biefstuk bakken oven gaan beginnen. Leg het stuk vlees nu in de oven, het beste kun je dit doen op een rooster, de vleessappen beginnen dan wel te druipen, zet er dan een vuurvast schaaltje onder.

Bij een gewicht van 500 gram is het voldoende op het vlees 10 tot 12 minuten te bakken.

Dit is een recept van biefstuk bakken oven.

Succes er mee!